You are here: Home AKADEMIK Hal Ehwal Murid

Sekolah Rendah Islam Al-Hafidz

Error
 • DB function failed with error number 145
  Table './a1haf1dz_new/awfa_vvcounter_logs' is marked as crashed and should be repaired SQL=SELECT MAX(time) FROM awfa_vvcounter_logs
 • DB function failed with error number 1194
  Table 'awfa_session' is marked as crashed and should be repaired SQL=SELECT session_id, time, guest, data FROM awfa_session WHERE time > 1596874407
 • DB function failed with error number 145
  Table './a1haf1dz_new/awfa_vvcounter_logs' is marked as crashed and should be repaired SQL=INSERT INTO awfa_vvcounter_logs (time, visits, guests, members, bots) VALUES ( 1596875307, 0, 0, 0, 0 )

Hal Ehwal Murid

Hal Ehwal Murid Sekolah Rendah Islam Al-Hafidz mempunyai tekad dan komitmen terhadap prestasi murid khususnya dari aspek akhlak dan sahsiah serta ketrampilan mereka. Atas dasar ini, matlamat dan objektif pengurusan HEM bertunjang kepada kebajikan, keselamatan dan akhlak serta disiplin murid sentiasa pada tahap yang baik serta berkualiti sehingga mampu memberi sumbangan kepada bangsa,agama dan negara. Kejayaan cemerlang sesebuah sekolah banyak bergantung kepada bagaimana sekolah menguruskan hal-hal berkaitan disiplin, sahsiah, dan komitmen murid-muridnya. Hal ini mendorong pihak sekolah untuk merancang dan melaksanakan pelbagai program yang dianjurkan oleh Bahagian HEM untuk mempastikan matlamat sekolah tercapai. Kerjasama yang erat antara semua guru dan murid mampu merealisasikan wawasan sekolah ini. Bidang tugas HEM Sri Al-Hafidz adalah seperti berikut:

 1. Mengurus disiplin pelajar 
 2. oMenerapkan amalan dan nilai-nilai murni
 3. oPenerapan peraturan dan undang-undang SRI Al-Hafidz
 4. oMengendalikan kes-kes tatatertib di SRI Al-Hafidz
 5. oPenyediaan rekod disiplin dan laporan pelajar

 1. Mengurus hal-hal bimbingan dan kaunseling 
 2. oMemantau kaunselor melaksanakan Program Bimbingan dan Kaunseling
 3. oMemastikan kaunselor menyediakan rekod bimbingan dan laporannya

 1. Mengurus hal-hal pentadbiran 
 2. oMemastikan Buku Rekod Data Pelajar dikemaskini

Title Filter     Display # 
# Article Title Author Hits
 

Sistem Pengurusan Sekolah

Parent On-Line

11


Al-Quran Al-Kareem

quranabqarie

Waktu Solat

[ Tukar Kawasan ]
Tutup

Motto: "Membina generasi Al-Quran Terbilang Insan Cemerlang". Berusaha melahirkan pelajar bertakwa, serba boleh, berketrampilan dengan sahsiah Islam serta mukmin professional hafaz Al-Quran.
Konsep: “Pendidikan Islam Bersepadu” yang mana kurikulum penghafazan Al-Quran adalah teras, dengan diimbangi subjek akademik sebagai persediaan pelajar yang akan menduduki peperiksaan UPSR.
Matlamat: Menjadi empayar Pusat Kejayaan Al-Quran di dunia dan Akhirat (Qur’anic Center for Success).

Wajah Pendidik di SRI AL-HAFIDZ

mohd-razlie.png

l-Hafidz Bandar Sierra, 2-0-16 Shop Lot 16 Ground Floor, Bandar Sierra Phase 1B, KM 20, Jalan Tuaran Menggatal, 88450 Kota Kinabalu, Sabah.