You are here: Home AKADEMIK Kurikulum SRU & UPKK pertama SRI Al Hafidz - Page 2

Sekolah Rendah Islam Al-Hafidz

Error
  • DB function failed with error number 145
    Table './a1haf1dz_new/awfa_vvcounter_logs' is marked as crashed and should be repaired SQL=SELECT MAX(time) FROM awfa_vvcounter_logs
  • DB function failed with error number 1194
    Table 'awfa_session' is marked as crashed and should be repaired SQL=SELECT session_id, time, guest, data FROM awfa_session WHERE time > 1596873701
  • DB function failed with error number 145
    Table './a1haf1dz_new/awfa_vvcounter_logs' is marked as crashed and should be repaired SQL=INSERT INTO awfa_vvcounter_logs (time, visits, guests, members, bots) VALUES ( 1596874601, 0, 0, 0, 0 )

SRU & UPKK pertama SRI Al Hafidz - Page 2

E-mail Print PDF
Article Index
SRU & UPKK pertama SRI Al Hafidz
Page 2
Page 3
All Pages

 

'Seramai 40 orang muird SRI Al-Hafidz telah layak dan kami amat bersyukur semuanya berjalan dengan baik walaupun ada sedikit masalah', kata Mudir SRI Al-Hafidz ustaz Mohamad Razlie bin Mohamad Omar.

sru_upkk

 

Berbicara tentang SRI Al-Hafidz, beliau menjelaskan bahawa antara kandungan utama sistem pendidikan yang diterapkan disini iaitu melahirkan generasi yang berlandaskan ilmu dan keimanan.

Selain itu katanya, sekolah ini juga mampu menjamin masa depan yang cerah kepada murid-murid dengan penekanan kepada sistem akademik yang sama seperti di sekolah-sekolah kementerian.

srupkk4

 

srupkk3

Beliau berharap agar penubuhan sekolah ini mampu pergi lebih jauh dengan sokongan dan dokongan masyarakat umat Islam seluruhnya sekaligus membantu menyediakan peluang menuntut ilmu agama di kalangan masyarakat Sabah yang dahagakan ilmu pengetahuan.Last Updated ( Friday, 30 January 2015 12:50 )  

Sistem Pengurusan Sekolah

Parent On-Line

11


Al-Quran Al-Kareem

quranabqarie

Waktu Solat

[ Tukar Kawasan ]
Tutup

Motto: "Membina generasi Al-Quran Terbilang Insan Cemerlang". Berusaha melahirkan pelajar bertakwa, serba boleh, berketrampilan dengan sahsiah Islam serta mukmin professional hafaz Al-Quran.
Konsep: “Pendidikan Islam Bersepadu” yang mana kurikulum penghafazan Al-Quran adalah teras, dengan diimbangi subjek akademik sebagai persediaan pelajar yang akan menduduki peperiksaan UPSR.
Matlamat: Menjadi empayar Pusat Kejayaan Al-Quran di dunia dan Akhirat (Qur’anic Center for Success).

Wajah Pendidik di SRI AL-HAFIDZ

fauziah.png

l-Hafidz Bandar Sierra, 2-0-16 Shop Lot 16 Ground Floor, Bandar Sierra Phase 1B, KM 20, Jalan Tuaran Menggatal, 88450 Kota Kinabalu, Sabah.