You are here: Home

Sekolah Rendah Islam Al-Hafidz

Error
  • DB function failed with error number 145
    Table './a1haf1dz_new/awfa_vvcounter_logs' is marked as crashed and should be repaired SQL=SELECT MAX(time) FROM awfa_vvcounter_logs
  • DB function failed with error number 1194
    Table 'awfa_session' is marked as crashed and should be repaired SQL=SELECT session_id, time, guest, data FROM awfa_session WHERE time > 1594242723
  • DB function failed with error number 145
    Table './a1haf1dz_new/awfa_vvcounter_logs' is marked as crashed and should be repaired SQL=INSERT INTO awfa_vvcounter_logs (time, visits, guests, members, bots) VALUES ( 1594243623, 0, 0, 0, 0 )

Lawatan Yang di Pertua (YDP) Persatuan Ulama Malaysia

E-mail Print PDF

Pada 27 Mac 2011 yang lepas, SRI Al-Hafidz menerima lawatan dari Yang di Pertua (YDP) Persatuan Ulama Malaysia, Datok Syeikh Abd Halim bin Abd Kadir.

Lawatan kali ini melibatkan perbincangan dan bertukar-tukar pandangan bersama Datok YDP, dan juga diadakan penyampaian kuliah di Masjid TM yang menyentuh beberapa perkara penting, antaranya:

- Persiapan untuk menghadapi akhirat
- Pendidikan keluarga dan anak menurut al-Quran
- Membudayakan Program Membaca, Memahami dan Beramal dengan al-Quran

Diharapkan lawatan-lawatan dan perkongsian seperti ini akan menjadi satu kelaziman di SRI Al-Hafidz untuk memantapkan lagi proses pembangunan dan memperkasakan warga sekolah untuk sama-sama berusaha ke arah Membina Generasi Al-Quran. InsyaALLAH.

 


sumber gambar: http://abunuha.wordpress.com

 

Sistem Pengurusan Sekolah

Parent On-Line

11


Al-Quran Al-Kareem

quranabqarie

Waktu Solat

[ Tukar Kawasan ]
Tutup

Motto: "Membina generasi Al-Quran Terbilang Insan Cemerlang". Berusaha melahirkan pelajar bertakwa, serba boleh, berketrampilan dengan sahsiah Islam serta mukmin professional hafaz Al-Quran.
Konsep: “Pendidikan Islam Bersepadu” yang mana kurikulum penghafazan Al-Quran adalah teras, dengan diimbangi subjek akademik sebagai persediaan pelajar yang akan menduduki peperiksaan UPSR.
Matlamat: Menjadi empayar Pusat Kejayaan Al-Quran di dunia dan Akhirat (Qur’anic Center for Success).

Wajah Pendidik di SRI AL-HAFIDZ

fauziah.png

l-Hafidz Bandar Sierra, 2-0-16 Shop Lot 16 Ground Floor, Bandar Sierra Phase 1B, KM 20, Jalan Tuaran Menggatal, 88450 Kota Kinabalu, Sabah.