You are here: Home

Sekolah Rendah Islam Al-Hafidz

Error
  • DB function failed with error number 145
    Table './a1haf1dz_new/awfa_vvcounter_logs' is marked as crashed and should be repaired SQL=SELECT MAX(time) FROM awfa_vvcounter_logs
  • DB function failed with error number 1194
    Table 'awfa_session' is marked as crashed and should be repaired SQL=SELECT session_id, time, guest, data FROM awfa_session WHERE time > 1563707826
  • DB function failed with error number 145
    Table './a1haf1dz_new/awfa_vvcounter_logs' is marked as crashed and should be repaired SQL=INSERT INTO awfa_vvcounter_logs (time, visits, guests, members, bots) VALUES ( 1563708726, 0, 0, 0, 0 )

Tadarus al-quran didik pelajar cintai kitab Allah

E-mail Print PDF

Bandar Sierra, 26 Julai – Sepanjang bulan ramadhan, SRI Al-Hafidz di bawah unit Syukbah Dakwah telah mengadakan program Tadarus Al-Quran kepada pelajar yang terpilih bermula selepas solat zuhur.

Program yang bermula pada jam 1 petang hingga 1.30 petang melibatkan pelajar kelas tahfidz terdiri daripada muslimin dan muslimat.

Menurut Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid (HEM), Ustaz Razli Omar, tujuan utama program adalah utnuk mendidik pelajar mencintai dan membaca al-quran.

Selain itu katanya, ia juga bertujuan untuk mendidik pelajar agar tidak membuang masa dan dapat men,anfaatkan masa di bulan yang mulia ini.

“Kita mensasarkan pelajar yang terlibat mampu dan berjaya khatam al-quran dalam tempoh sebulan ini, ia sekaligus mendedahkan mereka tentang tadarus al-quran”. Katanya

Sepanjang bulan ramadhan ini, HEM telah menubuhkan satu Unit Syukbah Dakwah yang mengatur segala program bersifat keagamaan. Antara program yang telah dan akan dijalankan ialah tazkirah dan tadarus al-quran selepas solat zuhur, sambutan ambang ramadhan, merancang jadual solat terawih, sambutan semarak ramadhan 28 Julai ini, dan program 'Usrah al Qadar' pada 3 Ogos depan.

Untuk melihat gambar sepanjang lawatan beliau ke SRI, sila klik di sini.

Marilah kita menambahkan akaun akhirat dengan memberi sumbangan bagi menjayakan dan mempertingkatkan SRI Al-Hafidz. Sebarang sumbangan untuk SRI Al-Hafidz boleh dihulur ke akaun atas nama sekolah agama rakyat Al-Hafidz melalui:

i)Bank Islam                No Akaun 100 160 100 782 10

ii)Maybank Islamik      No Akaun 560 214 005 477

iii)Bank Muamalat        No Akaun 1001-0002266-71-8

0000000000tadarus


Last Updated ( Friday, 26 July 2013 14:25 )  

Sistem Pengurusan Sekolah

Parent On-Line

11


Al-Quran Al-Kareem

quranabqarie

Waktu Solat

[ Tukar Kawasan ]
Tutup

Motto: "Membina generasi Al-Quran Terbilang Insan Cemerlang". Berusaha melahirkan pelajar bertakwa, serba boleh, berketrampilan dengan sahsiah Islam serta mukmin professional hafaz Al-Quran.
Konsep: “Pendidikan Islam Bersepadu” yang mana kurikulum penghafazan Al-Quran adalah teras, dengan diimbangi subjek akademik sebagai persediaan pelajar yang akan menduduki peperiksaan UPSR.
Matlamat: Menjadi empayar Pusat Kejayaan Al-Quran di dunia dan Akhirat (Qur’anic Center for Success).

Wajah Pendidik di SRI AL-HAFIDZ

mohd-razlie.png

l-Hafidz Bandar Sierra, 2-0-16 Shop Lot 16 Ground Floor, Bandar Sierra Phase 1B, KM 20, Jalan Tuaran Menggatal, 88450 Kota Kinabalu, Sabah.