Mantan Presiden PMRAM lawat SRI Al-Hafidz

Bandar Sierra, 26 Julai – Mantan Presiden Persekutuan Melayu Republik Arab Mesir (PMRAM),942716_530638353670389_2085222110_n
Al-Fathil Ustaz Shahrizan Hazimie bersama rombongan telah ke SRI Al-Hafidz pada 22 Julai lalu.

Kunjunagn sulung beliau ke Sekolah Rendah Islam disambut oleh Ustaz Salman Mohd Amin dan beberapa guru muslimin.

Dalam lawatan beliau ke SRI, beliau sempat memberi ceramah kepada peajar dan guru-guru berkenaan hari kiamat yang memberi keinsafan kepada audien yang mendengar.

Selain itu, kedatangan beliau turut dihiburkan dengan alunan qasidah daripada kumpulan Nur Qalbi yang kini kerap membuat persembahan di majlis-majlis rasmi kerajaan dan swasta.

Beliau turut menyeru audien untuk turut berselawat kerana, katanya, dengan satu selawat Allah s.w.t akan memberi rahmat dan nabi akan memberi syafaat pada hari akhirat.

Beliau yang juga penghafal al-quran dan hadis merupakan tenaga pengajar di Mahaad Darul Hadis, Kedah.

Untuk melihat gambar sepanjang lawatan beliau ke SRI, sila klik di sini.

Last Updated ( Friday, 26 July 2013 14:52 )

siti-rosmadiah.png