4 pelajar berjaya ke rancangan Carta sirah nabi adikku musim ke-3

Bandar Sierra, 14 Jun – Empat pelajar Sekolah Rendah Islam Al-Hafidz telah berjaya ke1003454_538384429551300_1008325463_n
peringkat seterusnya dalam rancangan Carta Sirah Nabi Adikku anjuran Radio Television Malaysia Sabah FM yang akan disiarkan bermula Julai depan.

Menurut Pembantu Guru Perpustakaan Media, ‘Teacher’ Siti Nizam Samsudin, hasil sesi ujibakat yang diadakan pada 18 Mei lalu di sini, empat pelajar telah terpilih ke peringkat seterusnya dan telah membuat rakaman pada 12 Jun lalu di RTM Sabah.

Katanya, empat pelajar tersebut ialah adik Sofia Irdina Kasmida, adik Adriana Kasmida, adik Nur Ain Farhana Asrul dan satu-satunya peserta muslimin dari SRI iaitu adik Ahmad Farhan Ansir.

Sehubungan itu, warga SRI Al-Hafidz mengucapkan tahniah kerana terpilih di antara 10 peserta terbaik sekitar Kota Kinabalu.

Tambahnya, buat yang terbaik dan berusaha bersungguh-sungguh untuk mendapatkan tempat yang terbaik daripada yang terbaik.

Untuk makluman semua, rakaman Carta Sirah Nabi adikku akan bersiaran pada setiap hari Ahad jam 8 malam bermula Julai ini.

Ujarnya, untuk warga SRI dialu-alukan untuk mengundi melalu ‘Facebook’ di Carta Sirah Nabi Adikku atau melalui system pesanan ringkas.

Last Updated ( Friday, 14 June 2013 13:35 )