Table 'awfa_session' is marked as crashed and should be repaired SQL=SELECT session_id, time, guest, data FROM awfa_session WHERE time > 1571185566
    Table './a1haf1dz_new/awfa_vvcounter_logs' is marked as crashed and should be repaired SQL=INSERT INTO awfa_vvcounter_logs (time, visits, guests, members, bots) VALUES ( 1571186466, 0, 0, 0, 0 )

Perpustakaan bergerak di SRI Al-Hafidz

Bandar Sierra, 11 Jun – Sempena menyambut Hari Buku Sedunia yang disambut pada 24 April setiap tahun, Pusat sumber SRI Al-Hafidz dengan kerjasama Perpustakaan bergerak Penampang935456_339048726197630_104022441_n
telah menyambut hari berkenaan pada 23 Mei lalu.

Menurut Pembantu GPM, Ustazah Siti Nizam, program sepagi bersama perpustakaan bergerak memberi pengalaman baru  kepada pelajar SRI Al-Hafidz sekaligus menimbulkan minat mereka terhadap aktiviti membaca.

" Kami fokus kepada, ingin menimbulkan minat pelajar terhadap membaca kerana tanpa minat dalam diri setiap pelajar tentunya mereka suka untuk mengamalkan budaya membaca". katanya.

Ujar beliau, kami berharap pelajar tidak melepaskan peluang untuk menambah ilmu, melalui budaya membaca yang disemat dalam diri mereka.

Sebelum pelajar menggunakan perkhidamatan bas bergerak secara bergilir-gilir, mereka telah diberi taklimat oleh GPM mengenai kaedah proses piminjaman buku, aktiviti NILAM, dan tayangan bermotifkan budaya membaca.

Untuk melihat gambar sepanjang program sila klik di sini.