You are here: Home

Sekolah Rendah Islam Al-Hafidz

Error
  • DB function failed with error number 145
    Table './a1haf1dz_new/awfa_vvcounter_logs' is marked as crashed and should be repaired SQL=SELECT MAX(time) FROM awfa_vvcounter_logs
  • DB function failed with error number 1194
    Table 'awfa_session' is marked as crashed and should be repaired SQL=SELECT session_id, time, guest, data FROM awfa_session WHERE time > 1582453282
  • DB function failed with error number 145
    Table './a1haf1dz_new/awfa_vvcounter_logs' is marked as crashed and should be repaired SQL=INSERT INTO awfa_vvcounter_logs (time, visits, guests, members, bots) VALUES ( 1582454182, 0, 0, 0, 0 )

Pelajar SRI buat persediaan awal sebelum peperiksaan sem 2

E-mail Print PDF

 

Bandar Sierra, 8 Mei – Guru Penolong Kanan 1, Ustazah Fauziah Saidin (Gambar) menasihatkan semua pelajar SRI Al-Hafidz mengulangkaji pelajaran sebagai persediaan awal untukUstazah Fauziah Saidin_small
menghadapi peperiksaan semester 2 yang akan diadakan pada 13 hingga 17 Mei ini.

 

Menurutnya, setiap pelajar mesti menunjukkan kemampuan untuk menjawab soalan dengan mendapat keputusan cemerlang.

Tambah beliau, peperiksaan ini bertujuan untuk menguji tahap penguasaan pelajar sepanjang pengajaran dan pembelajaran yang telah dijalankan untuk semester ini.

“Kami guru-guru SRI Al-Hafidz mendoakan semua pelajar yang menduduki peperiksaan  semester 2 berjaya dan semoga ilmu yang dipelajar dapat dimanfaatkan di dunia dan akhirat”. Katanya

Sehubungan itu, diharap pelajar datang awal ke sekolah serta membawa kelengkapan sekolah dengan lengkap sebelum menduduki peperiksaan tersebut.

Marilah kita menambahkan akaun akhirat dengan memberi sumbangan bagi menjayakan dan mempertingkatkan SRI Al-Hafidz. Sebarang sumbangan untuk SRI Al-Hafidz boleh dihulur ke akaun atas nama sekolah agama rakyat Al-Hafidz melalui:

i)Bank Islam                No Akaun 100 160 100 782 10  

ii)Maybank Islamik      No Akaun 560 214 005 477  

iii)Bank Muamalat        No Akaun 1001-0002266-71-8   

 

Last Updated ( Wednesday, 08 May 2013 16:45 )  

Sistem Pengurusan Sekolah

Parent On-Line

11


Al-Quran Al-Kareem

quranabqarie

Waktu Solat

[ Tukar Kawasan ]
Tutup

Motto: "Membina generasi Al-Quran Terbilang Insan Cemerlang". Berusaha melahirkan pelajar bertakwa, serba boleh, berketrampilan dengan sahsiah Islam serta mukmin professional hafaz Al-Quran.
Konsep: “Pendidikan Islam Bersepadu” yang mana kurikulum penghafazan Al-Quran adalah teras, dengan diimbangi subjek akademik sebagai persediaan pelajar yang akan menduduki peperiksaan UPSR.
Matlamat: Menjadi empayar Pusat Kejayaan Al-Quran di dunia dan Akhirat (Qur’anic Center for Success).

Wajah Pendidik di SRI AL-HAFIDZ

Ustaz-Abdul-Karim-Mohd-Ridhwan.png

l-Hafidz Bandar Sierra, 2-0-16 Shop Lot 16 Ground Floor, Bandar Sierra Phase 1B, KM 20, Jalan Tuaran Menggatal, 88450 Kota Kinabalu, Sabah.