You are here: Home

Sekolah Rendah Islam Al-Hafidz

Error
  • DB function failed with error number 145
    Table './a1haf1dz_new/awfa_vvcounter_logs' is marked as crashed and should be repaired SQL=SELECT MAX(time) FROM awfa_vvcounter_logs
  • DB function failed with error number 1194
    Table 'awfa_session' is marked as crashed and should be repaired SQL=SELECT session_id, time, guest, data FROM awfa_session WHERE time > 1594247494
  • DB function failed with error number 145
    Table './a1haf1dz_new/awfa_vvcounter_logs' is marked as crashed and should be repaired SQL=INSERT INTO awfa_vvcounter_logs (time, visits, guests, members, bots) VALUES ( 1594248394, 0, 0, 0, 0 )

Sekolah Rendah Islam Al-Hafidz

Apr25

Kursus Induksi Guru – Siri 2 Bersama Ustaz Hj. Awang Embong

E-mail Print PDF

21 April 2011, SRI Al-Hafidz menerima kunjungan dari ustaz Hj. Awang Embong dari Maahad Tahfiz Wal Tarbiah Darul iman, Terengganu. Tujuan utama kunjungan beliau kali ini adalah untuk berkongsi ilmu dan pengalaman di dalam kursus induksi guru SRI Al-Hafidz sebagai kesinambungan kursus sebelum ini.

Last Updated ( Monday, 25 April 2011 17:32 ) Read more...
 
Apr19

“Eksplorasi Akademik” Bersama PERTESMA SMAKK

E-mail Print PDF

18 April 2011, SRI Al-Hafidz menerima lawatan dari pelajar-pelajar Persatuan Tingkatan Enam Sekolah Menengah Agama Kota Kinabalu (PERTESMA SMAKK) yang diiringi oleh dua orang guru pengiring, iaitu Pn. Siti Khadijatul Akmar Shoib selaku PK Tingkatan Pra U dan Pn. Noraidahwati Md Nowar selaku Guru Kokurikulum.

Last Updated ( Tuesday, 19 April 2011 18:41 ) Read more...
 
Apr18

Kaunter LHDNM

E-mail Print PDF

Pada 2 April 2011 (Sabtu) Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM) Kota Kinabalu dan SRI Al-Hafidz telah bekerjasama membuka KAUNTER PENGISIAN BORANG NYATA CUKAI PENDAPATAN (BORANG BE) yang bertempat di Sekolah Rendah Islam Al-Hafidz, Bandar Sierra, Kota Kinabalu.

Read more...
 
Apr15

KELAS INTENSIF AL-HAFIDZ

E-mail Print PDF

Alhamdulillah, sudah dua minggu Kelas Intensif Al-Hafidz berjalan. Bermula dari minggu lepas, 5 April 2011, Kelas Intensif ini diadakan sebagai usaha untuk memulih dan mengukuhkan lagi ilmu penulisan, membaca, mengira dan kemahiran jawi bagi pelajar-pelajar yang lebih memerlukannya berbanding rakan-rakan lain yang sudah mahir.

Last Updated ( Friday, 15 April 2011 12:03 ) Read more...
 
More Articles...
Page 74 of 79

Sistem Pengurusan Sekolah

Parent On-Line

11


Al-Quran Al-Kareem

quranabqarie

Waktu Solat

[ Tukar Kawasan ]
Tutup

Motto: "Membina generasi Al-Quran Terbilang Insan Cemerlang". Berusaha melahirkan pelajar bertakwa, serba boleh, berketrampilan dengan sahsiah Islam serta mukmin professional hafaz Al-Quran.
Konsep: “Pendidikan Islam Bersepadu” yang mana kurikulum penghafazan Al-Quran adalah teras, dengan diimbangi subjek akademik sebagai persediaan pelajar yang akan menduduki peperiksaan UPSR.
Matlamat: Menjadi empayar Pusat Kejayaan Al-Quran di dunia dan Akhirat (Qur’anic Center for Success).

Wajah Pendidik di SRI AL-HAFIDZ

Ustaz-Abdul-Karim-Mohd-Ridhwan.png

l-Hafidz Bandar Sierra, 2-0-16 Shop Lot 16 Ground Floor, Bandar Sierra Phase 1B, KM 20, Jalan Tuaran Menggatal, 88450 Kota Kinabalu, Sabah.