You are here: Home

Sekolah Rendah Islam Al-Hafidz

Error
  • DB function failed with error number 145
    Table './a1haf1dz_new/awfa_vvcounter_logs' is marked as crashed and should be repaired SQL=SELECT MAX(time) FROM awfa_vvcounter_logs
  • DB function failed with error number 1194
    Table 'awfa_session' is marked as crashed and should be repaired SQL=SELECT session_id, time, guest, data FROM awfa_session WHERE time > 1596931575
  • DB function failed with error number 145
    Table './a1haf1dz_new/awfa_vvcounter_logs' is marked as crashed and should be repaired SQL=INSERT INTO awfa_vvcounter_logs (time, visits, guests, members, bots) VALUES ( 1596932475, 0, 0, 0, 0 )

Sekolah Rendah Islam Al-Hafidz

Apr29

Bergotong Royong Bersama Sukarelawan Dari IKM KK

E-mail Print PDF

>SRI Al-Hafidz sekali lagi menerima lawatan dari warga Institut Kemahiran MARA (IKM) Kota Kinabalu yang terdiri daripada pelajar-pelajar yang masih menuntut di sana. Kesibukan mereka belajar tidak membantutkan semangat mereka untuk menyahut pertolongan untuk bergotong-royong di SRI Al-Hafidz. Tidak terkecuali juga, beberapa orang Ahli lembaga Al-Hafidz turut sama turun padang menyertai gotong-royong.

Last Updated ( Tuesday, 10 May 2011 19:53 ) Read more...
 
Apr28

Kursus Induksi Guru - Siri 3

E-mail Print PDF

Alhamdulillah, semalam (26 April 2011) Kursus Induksi Guru Siri 3 berjaya dilaksanakan. Kursus kali ini adalah bersama Ustaz Abd Satar, Pensyarah dari Institut Perguruan Guru, Maktab Kent Tuaran. Semua tenaga pengajar SRI Al-Hafidz menghadiri kursus ini. Sesi pertama dihadiri oleh guru-guru akademik dan agama, manakala sesi kedua adalah untuk guru-guru al-Quran (mengaji).

Last Updated ( Tuesday, 10 May 2011 19:54 ) Read more...
 
Apr26

Jelajah Dakwah Al-Hafidz (Siri 1)

E-mail Print PDF

16 April 2011 yang lepas, satu rombongan jawatankuasa Al-Hafidz yang diketuai oleh Mudir SRI Al-Hafidz, Ustaz Mohd Anuar Ali membuat Jelajah Dakwah ke Keningau dan Nabawan.

Last Updated ( Tuesday, 10 May 2011 19:54 ) Read more...
 
Apr26

Qiam April & Penyerahan Sumbangan AQ

E-mail Print PDF

Alhamdulillah, program bulanan SRI Al-Hafidz untuk bulan April berjalan lancar pada 22 – 23 April lepas. Pada jam 6.00 petang, guru-guru SRI Al-Hafidz dan para pelajar SRI Al-Hafidz serta keluarga masing-masing tiba di Masjid TM Tobobon, Menggatal untuk pendaftaran.

Last Updated ( Tuesday, 10 May 2011 19:54 ) Read more...
 
More Articles...
Page 73 of 79

Sistem Pengurusan Sekolah

Parent On-Line

11


Al-Quran Al-Kareem

quranabqarie

Waktu Solat

[ Tukar Kawasan ]
Tutup

Motto: "Membina generasi Al-Quran Terbilang Insan Cemerlang". Berusaha melahirkan pelajar bertakwa, serba boleh, berketrampilan dengan sahsiah Islam serta mukmin professional hafaz Al-Quran.
Konsep: “Pendidikan Islam Bersepadu” yang mana kurikulum penghafazan Al-Quran adalah teras, dengan diimbangi subjek akademik sebagai persediaan pelajar yang akan menduduki peperiksaan UPSR.
Matlamat: Menjadi empayar Pusat Kejayaan Al-Quran di dunia dan Akhirat (Qur’anic Center for Success).

Wajah Pendidik di SRI AL-HAFIDZ

Ustaz-Abdul-Karim-Mohd-Ridhwan.png

l-Hafidz Bandar Sierra, 2-0-16 Shop Lot 16 Ground Floor, Bandar Sierra Phase 1B, KM 20, Jalan Tuaran Menggatal, 88450 Kota Kinabalu, Sabah.