You are here: Home

Sekolah Rendah Islam Al-Hafidz

Error
  • DB function failed with error number 145
    Table './a1haf1dz_new/awfa_vvcounter_logs' is marked as crashed and should be repaired SQL=SELECT MAX(time) FROM awfa_vvcounter_logs
  • DB function failed with error number 1194
    Table 'awfa_session' is marked as crashed and should be repaired SQL=SELECT session_id, time, guest, data FROM awfa_session WHERE time > 1596874004
  • DB function failed with error number 145
    Table './a1haf1dz_new/awfa_vvcounter_logs' is marked as crashed and should be repaired SQL=INSERT INTO awfa_vvcounter_logs (time, visits, guests, members, bots) VALUES ( 1596874904, 0, 0, 0, 0 )

Sekolah Rendah Islam Al-Hafidz

Nov21

Borang Semak Diri Pelajar Cuti Akhir Tahun 2013

E-mail Print PDF

selamat bercuti 2013                              Assalammualaikum Warahmatullahi Wabarakaatuh...

Selamat bercuti sekolah diucapkan daripada seluruh warga SRI Al-Hafidz, Bandar Sierra kepada semua anak didik Al-Hafidz yang dikasihi sekalian. Diharapkan masa cuti yang ada ini dimanfaatkan sepenuhnya dengan aktiviti-aktiviti yang berfaedah dan bermanfaat. Sempena cuti sekolah (16 November 2013 - 1 Januari 2014) ini juga, pihak sekolah juga ada menyediakan panduan semak diri pelajar untuk memastikan nilai-nilai Islami terus subur di jiwa anak-anak biarpun pada waktu cuti sekolah. Borang semak diri boleh di muat turun DI SINI.

Last Updated ( Thursday, 21 November 2013 17:23 )
 
Sep20

4 organisasi anjur ibadah korban dan akikah oktober ini

E-mail Print PDF

Bandar Sierra, 18 September – Buat julung kalinya SRI Al-Hafidz dengan kerjasama MARITIM, DARUSSYIFA’ dan Muslim Care akan menganjurkan ibadah korban dan akikah pada 16 Oktober depan.

Menurut Penolong Setiausaha Program, Ustaz Salman Mohd Amin, aktiviti ini bertujuan untuk menunaikan tuntutan fardu kifayah dan sekaligus dapat menyampaikan sumbangan kepada golongan yang kurang bernasib baik.

Last Updated ( Friday, 20 September 2013 15:28 ) Read more...
 
Aug29

Kelab bola sepak SRI Al-Hafidz menang 6-5

E-mail Print PDF

Bandar Sierra, 29 Ogos – Kelab bola sepak SRI AL-Hafidz Bandar Sierra menang 6 berbalas 5 dalam pertandingan futsal persahabatan di antara SRI Tuaran yang berlangsung kelmarinfutsal
bertempat futsal court tambalugu, Tuaran.

Program yang dianjurkan oleh kelab Bola Sepak SRI Tuaran  merupakan satu aktiviti yang terdekat dan permulaan bagi kedua-dua kelab sebelum ke aktiviti yang lebih besar pada masa akan datang.

Last Updated ( Thursday, 29 August 2013 15:18 ) Read more...
 
Aug26

Tahniah Adik Afifah dan Nabihah

E-mail Print PDF

Bandar Sierra, 26 Ogos - Pihak Sekolah SRI Al-Hafidz mengucapkan tahniah kepada duaafifah  nabihah
pelajar SRI Al-Hafidz yang telah menyertai Majlis Ihtifal KAFA peringkat pantai barat selatan, bertempat di Auditorium Kompleks Pentadbiran Kerajaan Persekutuan Sabah pada Sabtu lalu.

Last Updated ( Monday, 26 August 2013 11:01 ) Read more...
 
More Articles...
Page 3 of 79

Sistem Pengurusan Sekolah

Parent On-Line

11


Al-Quran Al-Kareem

quranabqarie

Waktu Solat

[ Tukar Kawasan ]
Tutup

Motto: "Membina generasi Al-Quran Terbilang Insan Cemerlang". Berusaha melahirkan pelajar bertakwa, serba boleh, berketrampilan dengan sahsiah Islam serta mukmin professional hafaz Al-Quran.
Konsep: “Pendidikan Islam Bersepadu” yang mana kurikulum penghafazan Al-Quran adalah teras, dengan diimbangi subjek akademik sebagai persediaan pelajar yang akan menduduki peperiksaan UPSR.
Matlamat: Menjadi empayar Pusat Kejayaan Al-Quran di dunia dan Akhirat (Qur’anic Center for Success).

Wajah Pendidik di SRI AL-HAFIDZ

fauziah.png

l-Hafidz Bandar Sierra, 2-0-16 Shop Lot 16 Ground Floor, Bandar Sierra Phase 1B, KM 20, Jalan Tuaran Menggatal, 88450 Kota Kinabalu, Sabah.